[Dag 5]League of Legends World Championship

Er is even een pauze geweest van een paar dagen, maar vandaag beginnen we weer. Nadat in poule A en poule B duidelijk waren geworden wie we over een weekje terug gaan zien in de kwartfinales, is het nu de beurt aan poule C en poule D. Met onder andere twee wedstrijden tussen Europese teams en Noord Amerikaanse teams stond er een spannende dag te wachten.

LMQ - OMG
We trappen vandaag af met LMQ, een Chinees team dat meedoet in de Noord Amerikaanse competitie, tegen OMG, het team dat derde was in de Chinese competitie. Deze teams speelden tot voor dit seizoen nog bijna maandelijks tegen elkaar in de Chinese competitie, maar het is alweer een tijdje geleden nu. OMG was meestal de betere, maar de vraag is nu of LMQ nu met een andere speelstijl wel van OMG kan winnen. De game begon redelijk rustig, maar in de achtste minuut begon LMQ aan de dragon, OMG echter had andere plannen en stopte deze poging. Na een tijdje bij de baron te lopen was het LMQ dat first blood kon maken door Elise te isoleren en af te maken. Het leek er ook op dat LMQ de draak makkelijk kon pakken, maar door een fantastische Nami bubbel en de Yasuo-ultimate die daarop volgde was het OMG dat twee kills pakte en de dragon wilde pakken. Een fraaie steal van Twitch zorgde er echter voor dat het aantal goud gelijk bleef. Twintig minuten lang blijven de teams in evenwicht, met trades over en weer tot dat LMQ twee teamfights achter elkaar wint en zij de voorsprong en daarna ook baron pakken. OMG zou niet meer terugkomen en het is LMQ dat de eerste overwinning van de dag pakt.

Najin White Shield - Kabum e-Sports
Koreaanse teams horen allemaal bij de titelfavorieten en Najin White Shield is geen uitzondering. Ondanks dat ze niet zo sterk zijn als de andere twee Koreaanse teams, Samsung Blue en Samsung White, zouden de meeste teams hen toch willen ontlopen. Kabum e-SPorts aan de andere kant is een totaal ander team. Het won een wildcard en is het eerste Braziliaanse team dat het wereldkampioenschap haalt. Dat Najin White Shield er geen gras over liet groeien bleek al snel. First blood was zo te pakken en na twintig minuten stond er al een voorsprong van vierduizend goud en vier kills op het scorebord. Kabum e-Sports had totaal geen kans en de Koreanen bleven hun voorsprong maar uitbreiden. Na 26 minuten was het afgelopen, Najin White Shield stond toen al twintigduizend goud voor.

Samsung Blue - OMG
Zusterteam Samsung White domineerde de groepsfase al door onder andere twee keer Edward Gaming kansloos te laten en van Samsung Blue wordt hetzelfde verwacht. OMG aan de andere kant staat al op een achterstand. Op het begin van de dag werd namelijk al verloren van LMQ en nog een verlies zou niet erg handig zijn. Zoals verwacht nam Samsung snel de leiding, maar OMG liet het hier niet bij zitten en sloeg terug met drie kills en trok het goud gelijk. Maar na het vergeten te plaatsen van wards kan Kayle makkelijk opgepikt worden door Samsung en daarmee pakt het ook de dragon en de voorsprong. Maar weer is het OMG dat de kills pakt, na een goede gank in de bottom-lane, waar alle vijf de OMG-spelers waren, werden twee kills en de toren opgepakt en daarna een draak daardoor werd de voorsprong van Samsung weggewerkt. Toen het erop leek dat OMG de game in handen kreeg was het toch weer Samsung dat twee kills maakte. Na een teamfight bij de draak, waar Samsung vier spelers van OMG en de draak neer kan halen en enkel Kog'Maw verloor, pakte het stevig de touwtjes in handen. Dit keer zou OMG niet terugkomen en is het Samsung Blue dat OMG haar tweede verlies van de dag bezorgd.

Cloud 9 - Alliance
Dit is de grote match van vandaag, op papier althans. Alliance speelt voor het eerst op de worlds en is beste van Europa geworden, terwijl Cloud 9 de afgetreden kampioen van Noord-Amerika is. De teams werd nagenoeg een gelijke kans gegeven en men speculeerde dat degene die deze wedstrijd zou winnen, door zou gaan na de knock-outfase. Beide teams durfden niet veel risico's te nemen en het duurde ook bijna twintig minuten voor de eerste kill gemaakt zou worden. Op het moment dat Cloud 9 first blood pakte stond het echter wel al voor door een draak neer te halen. Na negentwintig minuten waren er zelfs maar drie kills gemaakt, twee voor Cloud9 en één voor Alliance. Maar Cloud9 haalde een stuk meer objectives neer en had zo toch een confortabele voorsprong. Omdat niemand meer kills maakte bleef Cloud9 de voorsprong behouden en won uiteindelijk. Er zouden tien kills worden gemaakt, van die tien kills werden er zes gemaakt in de laatste teamfight.

Fnatic - LMQ
Weer een clash tussen teams uit Europa en Noord Amerika. Net won Noord Amerika, dat was niet eens heel onverwacht. Van deze wedstrijd wordt verwacht dat Europa wint. Fnatic dat tweede werd in de Europese LCS wordt gezien als een team dat gelijkwaardig is aan Alliance, terwijl LMQ wordt gezien als een team dat in China niet genoeg was en daarom maar naar Noord Amerika ging. Vooraf was het ook Fnatic dat ruim 80% van de stemmen kreeg om als winnaar uit de strijd te stappen. Net als de vorige game wordt er voorzichtig begonnen door beide teams. Deze keer hoefden we echter maar elf minuten te wachten op de eerste kill. Fnatic gankte Thresh en haalde hem neer en haalde daarna ook meteen Lee Sin en de draak en pakten daarmee de voorsprong. LMQ wist dat het niet afgelopen was en wachtte geduldig op fouten van Fnatic en die zouden komen. Door twee kills te pakken maakte LMQ het goud ongeveer gelijk. Na wat kills over en weer was het LMQ dat de baron pakte en daarmee een groot voordeel had, zeker toen ze ook een inhibitor neerhaalden en de super minions bezig waren de Nexus-turrets van Fnatic neer te halen. Omdat Fnatic de basis moest verdedigen tegen super minions kon LMQ makkelijk de tweede baron ook pakken en de game daarmee afsluiten. Na vier wedstrijden Europa tegen Noord Amerika is de stand 3-1 voor de Amerikanen, want enkel SK Gaming wist te winnen van Team Solomid in poule A.

Cloud 9 - Kabum e-Sports
Cloud 9 heeft fantastische zaken gedaan door van Alliance te winnen, maar als zij van Kabum e-Sports zouden verliezen zou dit allemaal voor niets zijn geweest. Kabum e-Sports is namelijk het zwarte schaap in de poule, niemand verwacht dat zij zullen stunten, zeker niet in een poule met een Koreaans team en twee van de beste teams uit Noord Amerika en Europa. Toch was het Kabum dat first blood pakte, veel maakte dat overigens niet uit, omdat Cloud 9 de draak pakte. Kabum begon echter steeds sterker te worden en pakte op een gegeven moment zelfs een kleine voorsprong, maar de moter van Cloud 9 begon te draaien en binnen mum van tijd hadden zij acht kills op het bord staan, tegenover een magere twee kills van Kabum e-Sports. Dit zorgde dan ook voor een voorsprong van achtduizend goud. Toen Cloud 9 even later ook baron pakte was het afgelopen. Kabum e-Sports wist zich geen raad met de push die daarop volgde en werd eenvoudig verslagen. Cloud 9 staat er na twee games geweldig voor, terwijl Kabum e-sports, zoals verwacht, nog geen overwinning heeft.

Poule C
1. LMQ 2 - 0
2. Samsung Blue 1 - 0
3. Fnatic 0 - 1
4. OMG 0 - 2

Poule D
1. Cloud 9 2 - 0
2. Najin White Shield 1 - 0
3. Alliance 0 - 1
4. Kabum e-Sports 0 - 2

Op dit moment ziet het er naar uit dat geen enkel Europees team de poulefase gaat overleven. Eerder in het toernooi werd SK-Gaming al uitgeschakelt en op dit moment staan Fnatic en Alliance beiden te laag om door te gaan. Aan de andere kant van de oceaan doen de Noord Amerikanen het juist geweldig. Team Solomid ging al door in een lastige poule en nu staan LMQ en Cloud 9 beiden al op een goede voorsprong.