Attila gaat totale oorlog voeren

The Creative Assembly heeft Total War: Attila aangekondigd. In dit nieuwe deel van de strategie-franchise is Attila de Hun de grote vijand.

Attila the Hun, de leider van de Hunnen in de vijfde eeuw was de schrik van het Romeinse Rijk. Het lijkt chronologisch dus logisch dus dat we na Total War: Rome II deze man gaan tegenkomen. De game speelt zich af in een tijd van hongersnood, ziekte en oorlog, waarbij duizenden vluchtelingen moeten vluchten voor een vloedgolf van verwoesting en dood. Wanhopige barbaarse stammen verenigen zich tegen de kwijnende macht van een stervend en verdeeld Romeins rijk; het licht van de beschaving flakkert en dooft uit. In de reusachtige steppen van Scythië verzamelt zich een enorme strijdmacht, geleid door Attila.

Total War: Attila introduceert nieuwe spelmechanismen die de turnbased- en realtime systemen binnen Total War verbeteren en uitbreiden. "Met Total War: Attila creëren we een Total War-­‐spel dat fans van de serie zal uitdagen en betoveren", aldus Janos Gaspar, projectleider van het spel. "We herintroduceren een aantal functies waarnaar fans hebben gevraagd, zoals stambomen en skill trees, en verbeteren talloze kernaspecten van Total War, waarvan we weten dat ze belangrijk zijn. Maar om de periode echt tot leven te brengen, borduren we op het spel voort met talloze nieuwe strategische functies, zoals geavanceerde straatgevechten, burgers, volledige verwoesting van nederzettingen en dynamische branden, die tijdens botsingen tussen legers door hele steden kunnen woeden. We willen spelers tot het uiterste drijven: ze moeten van elke seconde kunnen genieten terwijl ze proberen te overleven tijdens een ongelijke strijd."

Total War: Attila wordt in 2015 uitgebracht op pc en Mac.

Update 12:58:
Er zijn een aantal gameplayvideos gemaakt op EGX in Londen.