Watch Dogs 2 krijgt veranderingen

Ubisoft heeft een aantal gebreken in Watch Dogs erkend en is op radicale manieren op zoek om ze aan te pakken in het vervolg. Dat zegt Ubisoft Montreal's vice president, Lionel Raynaud.

In een interview geeft hij aan dat Watch Dogs net als de eerste Assassin's Creed commercieel een succes is, maar mankementen vertoont en ook mensen op het verkeerde been heeft gezet door de ondertussen gewraakte demo die op E3 2013 is getoond.

"We hadden veel gebreken in de herspeelbaarheid van gameplay loops en je kon voelen dat het spel een eerste iteratie was. In die tijd was er duidelijk potentieel, maar het was niet gemakkelijk om te weten dat het de franchise geworden is zoals we die vandaag kennen", zegt Lionel Raynaud over Assassin's Creed. "Het is hetzelfde met Watch Dogs: het was moeilijk om alles te doen op het juiste niveau, dat is de reden waarom we meer tijd namen. De tijd die we namen was zeker nuttig - het liet ons toe om de game uit te brengen, zonder compromissen en alles te doen wat we wilden. We hielden ook delen van het spel die we niet vonden passen bij het origineel voor het vervolg."

Hij belooft in het interview de gebreken te tackelen en spelers te verrassen in een vervolg. De ambitie is om het beter te maken door bijvoorbeeld minder scripted events. Het betekent wel dat het team nieuwe technologieën moet ontwikkelen die ze bij de eerste game nog niet hadden.

Watch Dogs