[Dag 4]League of Legends World Championship

Vandaag was het de laatste dag voor de teams om kans te maken op een hogere klassering. Het was verder een knotsgekke dag met een hoop verrassingen zoals teams die winnen van op papier veel sterkere teams. De volgende games staan gepland voor aankomende woensdag, als poule C en poule D gaan spelen.

Team Solomid - Star Horn Royal Club
In het eerste onderonsje tussen deze twee teams, twee dagen geleden, maakte Team Solomid geen schijn van kans. Nu staat er echter meer op het spel, wint Royal Club dan zijn zij definitief eerste in de poule, terwijl als Solomid wint, zij weer in de race zijn voor de eerste plek. Met de wetenschap dat Team Solomid bij een nederlaag tegen Samsung White moet, begonnen zij wat minder aggressief dan normaal. Toch was het Star Horn dat first blood pakte en daarmee een lichte voorsprong had. In tegenstelling tot de vorige game tussen deze twee, gaf Solomid zich deze keer niet gewonnen en pakten zij al snel de voorsprong, vooral ook door een geweldige dragonsteal en teamfight die daarop volgde. Ondanks de voorsprong was het vooral Royal Club die het initiatief had, vooral op het gebied van warding waren de Chinezen beter. In de vijfenveertigste minuut was dan eindelijk een groot teamfight. Enkel Tristana en Lee Sin overleefden bij Solomid, terwijl bij Royal Club alleen Caitlyn weg liep. Terwijl Lee Sin Caitlyn achterna liep, ging Wildturtle op Tristana naar de basis van Royal Club om het af te maken. Uzi op Caitlyn was op tijd terug om nog wat schade te doen op Tristana, maar was niet snel genoeg om ervoor te zorgen dat de Nexus neer werd gehaald. Door deze overwinning van TSM staan beiden teams op één verlies in de poule en kan er een beslissende wedstrijd te komen om te bepalen wie nummer één wordt. Dan moet TSM echter wel eerst later op de dag winnen van SK Gaming, terwijl Star Horn nog tegen de Taipei Assassins moet.

AHQ e-SPorts Club - Dark Passage
AHQ e-Sports Club kan zich nog steeds plaatsen voor de volgende ronde. Hiervoor moeten zij nog wel twee keer winnen, de eerste horde is Dark Passage, dat nog geen enkele game wist te pakken. Het was AHQ dat first blood pakte, maar omdat Dark Passage beter farmde was het al snel weer precies gelijk in goud. Hierdoor leek deze game misschien toch spannend te worden, maar binnen een kwartier was het al duidelijk dat Dark Passage puntloos naar huis zou gaan, tenzij ze een wonder zouden verrichten. Het Taiwanese AHQ had binnen een kwartier namelijk al negen kills en Dark Passage had hier niets tegenover gezet. Na een halfuur kreeg Dark Passage dan eindelijk haar eerste kill, maar omdat AHQ er toen al 22 had, was dit meer voor de statistieken. Na 34 minuten maakte AHQ het af. Dark Passage had één laatste tactiek, door met zijn allen in de bush te wachten op iemand die langsliep. Aanvankelijk haalde zij Graves dan ook neer, maar zelfs met vier man had AHQ weinig moeite om het complete team van Dark Passage te elimineren.  Tijd om de Nexus neer te halen kregen ze niet, want zodra Janna als laatste doodging bij Dark Passage gaven zij zich gewonnen.

Star Horn Royal Club - Taipei Assassins
Gisteren was al duidelijk dat de Taipei Assassins naar huis konden, nouja ze speelden in eigen stad dus ze zijn al thuis, maar ze liggen wel uit het toernooi. Om toch nog wat eer te redden konden zij van Star Horn Royal Club winnen. Normaal moeilijk, maar misschien nu wat makkelijker nadat Royal Club eerder op de dag haar eerste verlies kreeg tegen Team Solomid. Door dom blijven van Bebe op Tristana kon Royal Club gemakkelijk first blood pakken. Er werden enkele kills gewisseld, maar echt aantrekkelijk was het niet. Omdat Royal Club een stuk beter was in het farmen en het verkrijgen van objectives kregen zij een grote voorsprong. Met slechts negentien kills totaal, waarvan veertien van Royal Club, was dit één van de rustigere games. Dat zal Royal Club echter niet uitmaken, want zij pakten de overwinning.

AHQ e-Sports Club - Edward Gaming
Slechts negentien procent had vertrouwen in AHQ, Edward Gaming was dik favoriet. Edward Gaming pakte snel first blood, maar een retributie kill zorgde voor een nagenoeg gelijke stand. AHQ pakte ook de volgende twee kills, maar omdat Edward Gaming een draak pakte, beter farmde en meer turrets neerhaalde hadden zij toch drieduizend meer goud na twintig minuten. Deze voorsprong bleef lang gelijk, totdat Edward Gaming, zonder ook maar een beetje tegenstand, de baron pakte. De voorsprong stond toen op zo'n zesduizend goud en Edward Gaming leek vastberaden om minimaal een inhibitor te pakken. Het liep echter anders en ondanks dat de inhibitor tower van AHQ neer ging, moest Edward Gaming toch op de vlucht slaan. Na 45 minuten, met slechts tien kills totaal, werd Namei op Lucian, door velen voor het toernooi gezien als één van de beste adc's van de wereld, gepakt door Thresh. Zed killde Lucian en uiteindelijk gingen ook de mid en de top van Edward Gaming dood. Hierdoor had AHQ vrij baan om het af te maken. Ondanks dat Lulu toch vier van de vijf leden van AHQ neerhaalde was het niet genoeg en won AHQ deze game. Tenzij Edward Gaming van het nog ongeslagen Samsung White wint, komt er een herhaling van deze game op het einde van de dag, want beide teams hebben evenveel overwinningen.

SK Gaming - Team Solomid
Team Solomid zit in een flow. Ze hebben eerder op de dag gewonnen van Royal Club en hoeven nu "slechts" van SK Gaming te winnen om een beslissend duel af te dwingen voor de eerste plek in de poule. Dat en het feit dat SK Gaming Europees is en Team Solomid Noord Amerikaans is, want tussen Noord-Amerikaanse en Europese teams is vaak veel strijd, moet genoeg motivatie zijn voor TSM om dit te winnen. Het was al snel duidelijk dat deze game een stuk meer kills zou krijgen dan de vorige tussen AHQ e-Sports Club en Edward Gaming. Door een positioneringsfout kon TSM first blood pakken, maar omdat ze gierig waren gingen zowel de support als de adc van TSM neer, terwijl enkel de support van SK Gaming neer werd gehaald. Dat deze game gelijk op ging werd al snel duidelijk en zelfs in de veertigste minuut was het verschil tussen beiden teams slechts zevenhonderd goud in het voordeel van SK Gaming. Dit was veruit het spannendste potje op de worlds tot nu toe en het duurde dan ook tot de vijftigste minuut tot er een beslissing viel. TSM was weer gierig en ging zonder plan naar de basis van SK Gaming, dat gewoon alle leden levend had. Omdat de TSM spelers verspreid waren was het prijsschieten voor SK Gaming dat zonder ook maar één speler te verliezen het hele team van TSM neerhaalde en daarna ook de Nexus. Door dit verlies wordt Team Solomid tweede in de poule en moet het tegen titelfavoriet Samsung White in de volgende ronde.

Samsung White - Edward Gaming
Edward Gaming moest deze game winnen om zeker te zijn van een plek in de volgende ronde. Dat je dan uitgerekend tegen één van de beste teams van het toernooi moet helpt dan niet mee. Het duurde even voordat de motor van Samsung White ging lopen in deze game, maar toen die eenmaal begon, was die niet meer te stoppen. Het duurde dan ook zeventien minuten voor Edward Gaming om een kill op het bord te zetten, Samsung White had er toen al vier. Ondanks deze kleine opsteker van de eerste kill maakte het voor de verloop van de game niets uit. Samsung White bleef domineren en liet duidelijk zien dat zij het team zijn om naar te kijken. Dat ze zelfs in de fontein van Edward Gaming sprongen voor een kill en er zelfs levend uitkwamen gaf de dominantie van de Zuid-Koreanen aan, die zich opmaken voor Team Solomid in de volgende ronde. Edward Gaming zou door dit verlies gelijk komen met AHQ e-Sports Club en hiervoor komt een beslissingsduel, waarvan de winnaar zal spelen tegen Star Horn Royal Club.

Edward Gaming - AHQ e-Sports Club
Dit was de game voor beide teams. De winnaar gaat door, de verliezer naar huis. Vooraf zou Edward Gaming als favoriet worden gezien maar die rollen zijn misschien wel omgedraaid. Edward Gaming verloor vandaag namelijk al van AHQ en verloor daarnaast ook van Samsung. Terwijl AHQ behalve van Edward Gaming ook van Dark Passage won. Na tien minuten was het Edward Gaming die de leiding pakte door Jinx neer te halen en daarna ook de dragon en een tower. AHQ gaf zich echter niet gewonnen en knokte zich terug in de game. Ondanks dat het even leek dat het weer spannend zou worden pakte Edward Gaming wat kills en stonden ze opeens ruim dertienduizend goud voor op AHQ. In de veertigste minuut, toen Edward Gaming bijna twintigduizend goud voor stond, volgde het beslissende teamfight. Edward Gaming had geen enkele moeite in dit gevecht om AHQ op te rollen en besliste de game. Edward Gaming gaat door naar de volgende ronde om het op te nemen tegen Star Horn Royal Club, terwijl AHQ e-Sports Club naar huis gaat.

Poule A

1. Samsung White* 6 - 0
2. Edward Gaming* 4 - 3
3. Ahq e-Sports Club 3 - 4
4. Dark Passage 0 - 6

Poule B

1. Star Horn Royal Club* 5 - 1
2. Team Solomid* 4 - 2
3. Sk Gaming 2 - 4
4. Taipei Assassins 1 - 5

* is gekwalificeerd voor de knock out fase.

Woensdag gaan we verder als poule C en poule D zullen gaan spelen. In poule C zit onder andere Fnatic en Samsung Blue terwijl in poule D we Alliance vinden, met de Nederlanders Shook en Tabzz.