[Dag 2]League of Legends World Championship

Net als gisteren zijn er vandaag games geweest in poule A en poule B. Zo speelden onder andere TSM vandaag tegen de Taipei Assassins en kwamen Star Horn Royal Club en Samsung White weer in actie. Beiden teams stonden voor vandaag eerste in hun poules zonder verliespartij.

Taipei Assassins - Sk Gaming
De dag wordt begonnen met een game tussen de Taipei Assassins en Sk Gaming. De Assassins die gisteren na een ongelooflijke spannende pot het onderspit delfden tegen Star Horn Royal Club wilde in eigen thuisland toch doorgaan en dan zou er van SK Gaming zeker gewonnen moeten worden. Taipei Assassins begonnen ook ontzettend goed, nRated maakte een ontzettend domme fout door zonder zicht een brush in te lopen, hier stonden al twee Assassins te wachten. Zulke cadeautjes pakt Bebe, op Lucian, met alle plezier uit en er was nog geen negentig seconden gespeeld, of het eerste slachtoffer was er al. De game ging hierna gelijk op met hier en daar gevechten, waar vooral TPA als winnaar uit kwam, maar toch was het SK Gaming die de leiding in goud nam, door een hoop objectives neer te halen. Toen TPA echter baron neer had gehaald viel er niet veel meer te redden voor SK Gaming. Na een goed teamgevecht van TPA onder de topinhibitorturret was het afgelopen en kon TPA de eerste overwinning opschrijven.

Edward Gaming - Dark Passage
In de tweede game van de dag neemt Edward Gaming, het beste team uit China, het op tegen wildcardteam Dark Passage. Beiden teams verloren gisteren hun games en het was dan ook van cruciaal belang om vandaag minimaal één keer te winnen. Edward Gaming was zwaar favoriet voor de game, maar Dark Passage trok zich er niet veel van aan en pakte na negen mimnuten na een geweldige gank meteen de eerste twee kills. Maar net als in de vorige game, waar Dark Passage ook first blood had, konden ze niet doordrukken. Edward Gaming maakte een stuk minder fouten en straftte fouten van Dark Passage genadeloos af. Tien minuten later stond Edward Gaming dan ook 8k goud en 9 kills voor. Geconcentreerd speelden zij het potje uit en na een gevecht bij de top inhibitor tower van Dark Passage kon Edward Gaming het uiteindelijk af maken.

Star Horn Royal Club - SK Gaming

De favoriet van de poule, Royal Club, tegen de zwakke broeder, SK Gaming. De één heeft nog niets verloren, de ander nog niets gewonnen. Het was dan ook een verassing dat SK Gaming na vijf minuten de bonus van first blood pakte, na een goede gank. De rest van de game verliep gelijkwaardig, Star Horn Royal Club liep langzaam uit in goud, maar het ging niet zo makkelijk als iedereen dacht. Maar omdat Royal Club wel bleef uitlopen werd het verschil uiteindelijk egroter en groter. Toen SK Gaming door positioneringsfouten uiteindelijk drie spelers verloor was het afgelopen en pakte Royal Club de derde overwinning van de week.

Dark Passage - Samsung White

Zou Dark Passage Samsung White kunnen stoppen? Voorafgaand had slechts 19% van de mensen hoop erin en het zou ook niet makkelijk worden voor de Turken. Dat Samsung White betere individuele spelers had was in de zesde minuut al duidelijk, toen ze al driehonderd goud voor stonden, enkel omdat er beter gefarmd werd. In de zestiende minuut, toen first blood eindelijk viel, stond Samsung ook al vijfduizend goud voor. De Koreanen bleven druk zetten en uiteindelijk zorgde dat ervoor dat Dark Passage voor de tweede keer vandaag verloor.

Team Solomid - Taipei Assassins

Team Solomid had gisteren twee korte games. Eerst werd korte metten gemaakt met SK Gaming, om vervolgens binnen dertig minuten te verliezen van Star Horn Royal Club. Taipei Assassins echter deden het een stuk beter tegen de Chinese titelkandidaat, maar verloor uiteindelijk wel. TSM had iets goed te maken na de blamage gisteren tegen Royal Club en liet er geen gras over groeien. Na dertien minuten stonden er al dertien kills op het bord voor het Noord Amerikaanse-team en dat zorgde voor een voorsprong van vijfduizend goud. Het zou een tijdje duren en die vijfduizend goud zou ongeveer gelijk blijven. Maar uiteindelijk was het Team Solomid dat won en daarmee een belangrijke stap zette naar de volgende ronde.

Edward Gaming - Ahq e-Sports Club
De laatste game was die tussen twee teams die beiden één keer wonnen en één keer verloren. Dat de eerste plek in deze poule naar Samsung White gaat lijkt onvermijdelijk, maar de tweede plek ligt nog open. Wil je die tweede plek halen, dan was vandaag winnen wel belangrijk. Beide teams gingen er dan ook vol voor en het was Ahq e-Spors Club dat de eerste kill pakte, maar terwijl dat gebeurde, gebeurde aan de andere kant van map het tegenovergesteld; Edward Gaming haalde met behulp van de jungler de botlane van Ahq e-Sports Club neer. Dit zorgde voor een voorsprong voor Edward Gaming. Een voorsprong die zij niet weggaven. Zoals het Chinese team wel vaker doet, werd de game rustig uitgespeeld. Na 37 minuten was duidelijk dat Edward Gaming een grote stap had gezet richting de volgende ronde.


Poule A

1. Samsung White 3 - 0
2. Edward Gaming 2 - 1
3. Ahq e-Sports Club 1 - 2
4. Dark Passage 0 - 3

Poule B

1. Star Horn Royal Club 3 - 0
2. Team Solomid 2 - 1
3. Taipei Assassins 1 - 2
4. Sk Gaming 0 - 3