Microsoft koopt Minecraft

Microsoft heeft Mojang, het bedrijf achter Minecraft, voor een slordige 2,5 miljard dollar gekocht. De stichters van Mojang gaan weg bij het bedrijf. Bedenker Markus Persson, beter bekend onder zijn nickname Notch, vertrekt ook.

Op de website van Mojang wordt uitgelegd waarom: "zoals jullie al waarschijnlijk weten is Notch de ontwikkelaar van Minecraft en grootaandeelhouder van Mojang. Hij heeft besloten dat hij niet de verantwoordelijkheid wil hebben door eigenaar te zijn van een bedrijf van dergelijke wereldwijde betekenis."

Volgens het bericht heeft Notch de afgelopen jaren pogingen ondernomen om te werken aan kleinere projecten, maar de druk van Minecraft werd te veel voor hem. De enige optie was om Mojang te verkopen en verder te gaan zonder die verantwoordelijkheid.

Microsoft heeft ondertussen aangegeven goed voor de Minecraft-community te zorgen door het spel verder uit te breiden voor Xbox en pc. Ook de versies voor Android, iOS en PlayStation worden niet vergeten volgens het hoofd van de Xbox-divisie, Phil Spencer, zoals hij hieronder onder andere uitlegt.