Nog meer mega Pokmon

The Pokémon Company krijgt maar niet genoeg van mega Pokémon. Slowbro kreeg pas geleden de optie om tijdelijk sterker te worden en nu volgen ook Sharpedo, Camerupt en Gallade. Of je Sharpedo nu met groepen tegelijk in een tornado kan stoppen is niet bekendgemaakt.

Sharpedo, de wrede Pokémon, zal bij zijn mega-ecolutie, tijdelijk verbeterde statistieken op elk gebied hebben en een nieuwe ability krijgen genaamd Strong Jaw. Qua uiterlijk gaat Sharpedo er wat dreigender uit zien, met meer stekels en een patroon van gele strepen op zijn lichaam.

Mega SharpedoMega Sharpedo

Camerupt, de eruptie Pokémon, zal net als Sharpedo verbeterde statistieken krijgen tijdens zijn mega-evolutie. Behalve zijn snelheid, wat op een Camerupt sowieso niet broodnodig is, zullen de rest van zijn statistieken stijgen. Ook zal Camerupt een nieuwe ability krijgen, namelijk Sheer Force. Dat Camerupt blij is met zijn mega-evolutie valt hieronder wel te zien.

Mega Camerupt
Mega Camerupt

Ten slotte krijgt ook Gallade, de mes Pokémon, een tijdelijke boost. Het is niet bekend of mega Gallade een nieuwe ability krijgt, of welke van zijn statistieken zullen stijgen. Wel is het vrij zeker dat je hem in het spel tegen zal komen, als je tegen (of met) een nog onbekende trainer moet vechten.

Mega Gallade
Mega Gallade

Behalve deze mega-evoluties is er nog meer Pokémon-nieuws bekend. De twee mascottes van de nieuwe games, Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire, Groudon en Kyogre, krijgen beiden een nieuwe ability. Deze zaten voorheen niet in het spel en heten Sea of Beginnings en Land of Endings.  Kyogre krijgt Sea of Beginnings, wat zorgt voor hevige regenval, en Groudon krijgt Land of Endings, wat zorgt voor hevig zonlicht. Tevens is bekend geworden dat Groudon een nieuwe aanval kan leren genaamd Cliff's Blade, wat deze doet is nog niet bekend.

Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire komen 21 november uit. Beiden games zullen exclusief voor Nintendo 3DS verschijnen.