Ray Rice uit NFL en Madden gezet

Electronic Arts verwijdert aanstaande vrijdag Ray Rice uit Madden NFL 15. De reden daarvoor is dat Rice ontslagen is door Baltimore Ravens. In eerste instantie was hij alleen geschorst voor een ‘huiselijk geweld’-incident, maar nu er meer beelden zijn valt zijn straf hoger uit.

Rice en zijn verloofde Janay Palmer waren 15 februari in Atlantic City. Rice is gefilmd als hij zijn bewusteloze verloofde uit de lift trekt. Vanwege dit incident werd Rice voor twee wedstrijden geschorst. Nu zijn er beelden opgedoken die aantonen wat er gebeurde in de lift. Daar zie je dat Rice Palmer een tikje geeft. Palmer wordt boos en vliegt Rice aan. Rice geeft haar een harde klap en Palmer valt, waarbij zij haar hoofd stoot aan de leuning in de lift.

Nu dit naar buiten is gekomen heeft de NFL Rice een levenslange schorsing opgelegd. Opmerkelijk detail: de NFL heeft de beslissing genomen zonder naar de beelden van de liftcamera te kijken. Uiteraard heeft Baltimore Ravens daarna zijn contract ontbonden, aangezien Rice niet meer kan spelen.

Ray Rice en Janay Palmer zijn in maart getrouwd, één maand na het liftincident.