Ervaar retrogames bij Beeld en Geluid

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid organiseert op 12, 13 en 14 september de Retro Game Experience. Tijdens deze drie dagen kun je de Eurocade Arcade bezoeken, gamen op retroconsoles en -computer en twee tentoonstellingen bekijken over LucasArts en Nintendo's Gunpei Yokoi.

De arcadehal heeft meer dan veertig kasten staan waarop je games kunt spelen als Pacman, Donkey Kong, Space Invaders, Computer Space en meer. Ook het lijstje van retroconsoles en -computers is uitgebreid: je zult systemen als de Amiga 500, Turbo Grafx, PlayStation 1 en Neo Geo kunnen uitproberen.

De tentoonstelling over LucasArts laat alle games die het bedrijf ooit heeft uitgebracht zien. Dit zijn vooral de humoristische point-and-click adventures waar LucasArts bekend mee is geworden. Een aantal hiervan zijn ook speelbaar op de Game Experience. De tentoonstelling over Nintendo gaat over de jaren vóór Super Mario, en dan met name de creaties van Gunpei Yokoi. 

Verder zijn er nog retro-achtige kunstwerken te bewonderen, is er chiptune-muziek om te beluisteren en worden er ook nog een aantal films over retrogaming vertoond. 

De Retro Game Experience is te bezoeken tussen 10:00 en 17:30. Een kaartje kost 15,00 euro voor volwassenen. Een jeugdkaartje kost 8,00 euro. Meer informatie kun je vinden op de site