SKA maakt PS-exclusieve platformer

Ska Studios, ontwikkelaar van platform-toppers als The Dishwasher en Charlie Murder, komt met een nieuwe gothic-stijl side-scrollinggame. Dat maakten ze vandaag bekend op de PlayStation-blog. De nieuwe titel, genaamd Salt and Sanctuary, wordt exclusief uitgegeven voor PlayStation 4 en PlayStation Vita.

Voor minder ingewijden, Ska Studios staat bekend om extreem gewelddadige cartoony arcade games met een gothic-achtig tintje. Zo draaide Charlie Murder om een garage punkrockband die tijdens de apocalyps een leger demonische sujetten moet afslachten, en draaide The Dishwasher om een afwasser met superpowers die zint op wraak nadat cyborgs zijn zusje hebben ontvoerd.

In Salt and Sanctuary speel je een schipbreuk geleden matroos die gestrand is op een eiland dat veel weg heeft van het vagevuur. De gameplay is zoals te verwachten van Ska: uitgebreide, ongebreidelde hack-n-slash side-scrolling actie. Dit keer is de stijl gebaseerd op games als Castlevania en, voornamelijk, Dark Souls.

In tegenstelling tot de voorgangers zit er enorme diepte en variatie in de combat: net als in Souls-games kunnen wapens met één of twee handen gebruikt worden, is er sprake van 'hang time' na een attack, dodge-rolls en hebben alle wapens/configuraties hun eigen unieke movesets. Verder zijn er offhand wapens als crossbows, staffs voor magic attacks, bows, en consumables als werpmessen en weapon buffs. Gewicht beïnvloedt je beweging en stamina-regen. Ska Studios: "Basically, it combines two things we love: fast, precise 2D combat and super strategic RPG depth. Also, there are curb stomps."

Salt and Sanctuary komt volgend jaar exclusief uit op PlayStation 4 en PlayStation Vita.