Modders maken SimCity groter

Pijnlijk momentje voor Maxis: modders hebben het voor elkaar gekregen de mapgrootte van een kaart in SimCity vier keer groter te maken dan wat ontwikkelaar Maxis technisch voor mogelijk hield.

Er is een nieuw project opgedoken dat de vraag van de community om grotere mappen in SimCity beantwoordt. Project Orion zorgt ervoor dat je stad nu drie ingame kilometer kunt vullen met gebouwen. Maxis heeft eerder onderzocht of de mappen groter konden, maar gaf toentertijd aan dat dit niet mogelijk was om performance-redenen.

De mod heeft wel wat problemen. Zo kun je in de problemen komen met omliggende steden en zijn de parameters zoals vervuiling en dergelijke zijn een beetje in de war door de nieuwe grootte. Ook de hoofdwegen geven nog wat problemen, maar dat zijn issues die niet met performance te maken hebben, maar met de regels van het spel. Hopelijk neemt Maxis nog eens de tijd om te kijken of contact op te nemen met de modder van dit project, want als er iets kleins is aan SimCity zijn het wel de grootte van de steden.

SimCity-grootte