Asymmetrische wapens in BF: Hardline

In Battlefield: Hardline is het (in eerste instantie) niet mogelijk om als cop een wapen van de robbers te gebruiken of vice versa. EA heeft echter wel gehint naar een mogelijkheid om uiteindelijk toch het arsenaal van de tegenpartij in handen te krijgen.

Tijdens Gamescom heeft een woordvoerder van EA verteld dat er sprake zal zijn van 'assymetrisch wapentuig' binnen de verschillende classes van een factie. In een Youtube-filmpje wordt duidelijk gemaakt hoe de opzet in eerste instantie door EA is uitgelegd; iedere class binnen een factie heeft zijn eigen specifieke uitrusting en (beperkte) keuze in wapens en deze kunnen niet gebruikt worden door de tegenpartij.

Nu heeft EA een tipje van de sluier gelicht en aangegeven dat er een syteem genaamd 'weapon license' aanwezig zal zijn dat de gebruiker in staat stelt om vanaf een bepaald moment tóch de wapens aan beide zijden te kunnen gebruiken. Hoe dit precies werkt is niet bekendgemaakt, maar het zal ongetwijfeld via een soort achievement-systeem gaan, bijvoorbeeld na x-duizend kills of een x-aantal specifieke kills met een specifiek wapen. 

Bekijk de video voor nadere toelichting en nog wat Battlefield: Hardline trigger-happiness.