Gamesindustrie doet ALS IJsemmeruitdaging

Velen van jullie zal de ijsemmeruitdaging (ice bucket challenge) niet zijn ontgaan. De actie om geld in te zamelen voor de ALS Association is viraal op het internet. De gamesindustrie doet gezellig mee en laat zich lekker natmaken.

De ijsemmeruitdaging houdt in dat iemand wordt uitgedaagd om deze aan te nemen binnen 24 uur. De uitgedaagde persoon moet een bedrag storten voor de ALS Association of een emmer met ijswater over zich heen krijgen. Na de plens water worden de volgende slachtoffers/donateurs uitgedaagd. Het is uiteraard wel zo netjes om alsnog een bedrag te doneren voor het goede doel. Omdat dit laatste vaak niet gebeurt heeft de uitdaging aardig wat kritiek te verduren gekregen. Er zijn nu eenmaal veel bekende mensen die het voornamelijk doen om de aandacht. Deze mensen dragen doorgaans witte shirtjes en doneren opmerkelijk weinig.

De gamesindustrie doet ook mee met de ijsemmeruitdaginghype. Enkele namen zijn Phil Spencer van Xbox, Tony Bartel van GameStop, Cliff Bleszinski van Gears of War en Markus “Minecraft” Persson. Ook complete afdelingen van bedrijven doen mee zoals Scuf Gaming en PlayStation USA. Hier een serie met uitdagingen, sommige wat beter dan anderen.