Hazard en Messi sieren cover van FIFA 15

EA Sports heeft vandaag aangekondigd dat Eden Hazard zijn debuut zal maken op de cover van FIFA 15 in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, België, Frankrijk en Nederland. Hij staat er samen op met Lionel Messi.

Hazard werd afgelopen seizoen uitgeroepen tot PFA Jonge Speler van het jaar en geselecteerd voor het PFA Team van het Jaar. Wat cijfertjes van de voetballer: in het seizoen 2013/2014 was de 23-jarige Belg bij Chelsea goed voor 14 treffers, zeven assists en 92 gecreëerde kansen in 35 gespeelde wedstrijden. De middenvelder had 83% nauwkeurigheid in de passing, met 1055 passes op de helft van de tegenstander; hij is slechts een van de tien spelers uit de Barclays Premier League die vorig seizoen de 1000 passeerden. Met 132 stuks voltooide Hazard ook meer geslaagde dribbels dan iedere andere speler in de divisie. Hij liet de nummer twee, die slechts 93 dribbels voltooide, ver achter zich. Met de bal aan de voeten is Hazard dan ook de gevaarlijkste speler van de Barclays Premier League.

In een reactie op de samenwerking zei Dan Holman, hoofd UK Product Marketing EA Sports: "We zijn verheugd dat Eden op de cover van FIFA 15 staat en vinden het geweldig om met hem en Chelsea samen te werken om te laten zien met welk fantastisch oog voor detail de Barclays Premier League dit jaar in het spel is verwerkt. Edens snelle, directe en vaardige benadering op het veld is een lust voor het oog en een droom die uitkomt voor fans van FIFA Ultimate Team, en het toont aan waarom hij vaak een van de eerste spelers in hun conceptteams is."

Bij het zien van de verpakking van FIFA 15 zei Eden: "Ik speel FIFA al mijn hele leven en het is een enorme eer om gevraagd te worden voor de cover van FIFA 15. Nu ik het spel gespeeld heb, kan ik zeggen dat dit het meest realistische voetbalspel is dat ik ooit heb gezien. Ik kan niet wachten om mijn vrienden en teamgenoten uit te dagen in FIFA 15 en ze de nieuwe acties te tonen."

FIFA 15 ligt vanaf 25 september in in de winkels. Het spel komt uit voor Xbox 360, Xbox One, PlayStation Vita, PlayStation 3, PlayStation 4 en pc. Een Wii- en 3DS-versie zijn ook in de maak, maar zullen verschillen van de overige platformen.

Cover