Robin Williams inderdaad in World of Warcraft

Gamesontwikkelaar Blizzard lijkt zijn belofte na te komen om de overleden Robin Williams te vereeuwigen in World of Warcraft. Volgens WoW Insider verschijnt de acteur als niet-speelbaar personage in World of Warcraft: Warlords of Draenor.

Na de dood van Williams, die een fervent gamer was en zijn dochter Zelda vernoemde naar computerpersonage Princess Zelda, tekenden meer dan tienduizend gamers een petitie om de acteur te eren in World of Warcraft. Chadd Nervig, gamedesigner van World of Warcraft, beloofde vervolgens op Twitter Williams te zullen eren.

In totaal komen er drie zogeheten non-playable characters van Williams: een djinn die naar zijn rol in Aladdin verwijst, een vrouw die mogelijk naar Mrs. Doubtfire verwijst en een man die gelijkenissen vertoont met Mork. De acteur speelde de hoofdrol in Mrs. Doubtfire en was te zien in de sitcom Mork & Mindy.

Ondertussen zeggen bekenden van Williams, die begin vorige week zelfmoord pleegde op 63-jarige leeftijd, dat er in de dagen voorafgaand aan zijn dood niks raars te merken was aan de acteur. Volgens een ingewijde keek Williams juist erg uit naar een liefdadigheidsevenement waaraan hij en zijn vrouw zouden meewerken.

"Hij had er heel veel zin in", aldus de bron. "Susan zou een aantal van haar schilderijen doneren. Hij was zo trots op haar." Het evenement, dat zaterdag wordt gehouden, brengt nu een eerbetoon aan Williams.


Robin Williams inderdaad in World of Warcraft (Foto: Novum)