Rare werkt aan echte Rare-game

Rare, de studio achter Banjo-Kazooie en GoldenEye, werkt weer aan een 'echte Rare-game'. In 2010 werd Scott Henson directeur van Rare en richtte de ontwikkelaar zich op Kinect-games. Nu de Kinect steeds minder belangrijk wordt voor Microsoft is het daarmee afgelopen.

"Ik wil niet dat Rare bekend staat om Kinect Sports," zei Phil Spencer, topman van Xbox. "Het gaat erom dat zij kunnen nadenken over een volgende 'Rare-game', en iets kunnen maken dat laat zien wie ze echt zijn." 

Over het volgende project van Rare is nog niet veel bekend: "Ik weet dat ze een aantal geweldige ideeën hebben. Ik ben de afgelopen zes maanden niet in Twycross geweest, maar ik ben van plan om deze herfst langs te gaan om iets van hun nieuwe game te zien. Ik weet dat ze hard aan het werk zijn en Phil Harrison heeft al vaak met ze gesproken."

De toekomst van Rare leek even onzeker. Werknemers werden ontslagen door de tegenvallende verkoop van Kinect Sports Rivals. Na de 'onthulling' van de Xbox One zonder Kinect verlieten nog meer mensen de studio. Met de komst van Phil Spencer en zijn focus op gaming lijkt de studio te zijn gered.