Codemasters heeft veel plannen met F1

Codemasters heeft vandaag de plannen van het bedrijf aangekondigd als het gaat om hun F1-licentie. Er komen twee racegames aan op old-gen en next-gen consoles. F1 2014 komt 17 oktober uit voor Xbox 360, pc en PlayStation 3. In 2015 zijn PlayStation 4, Xbox One en pc aan de beurt.

F1 2014 zal natuurlijk de nieuwe regels van dit seizoen implementeren. Ook de teams, coureurs en banen zijn van dit seizoen. Daarnaast zijn er ook gameplayveranderingen: een nieuw bestuurderevalutiesysteem past zich aan de speler aan om zo de leercurve geleidelijk te laten zijn. Ervaren racers kunnen de settings geheel naar hun hand zetten om zo het spel uitdagend te maken door nog realistischere simulatie.

In 2015 komt de next-gen titel uit. Deze game komt eerder in het F1-seizoen uit. Door updates wordt het spel geheel up-to-date gehouden met de echte F1-resultaten en veranderingen.

"Dit jaar verandert het allemaal, voor de sport en de game", legt Stephen Hood, Creative Director voor de F1-serie bij Codemasters uit. "Er is een dramatische verschuiving in de sport; de grootste verandering in de regels en voorschriften sinds een zeer lange tijd en de nieuwe power units leveren een heel ander soort uitdaging, voor zowel de bestuurder als het team. Door al deze veranderingen, zal F1 2014 zorgen voor een spannend en verfrissend andere ervaring. Bovendien analyseren we met het nieuwe evaluatiebestuurdersysteem het vaardigheidsniveau van elke speler en stellen de geschikte game-instellingen voor. Plus aangepaste moeilijkheidsgraden waaronder een gloednieuwe Very Easy instelling, willen we een echt bevredigend F1-ervaring te leveren voor spelers van alle niveaus, van de beginner tot de doorgewinterde pro."

Nog even wachten tot oktober dus voordat we kunnen beginnen met het racen op de oude consoles en pc.