Onofficiële Morrowind-port voor Android

Als het aan de fanatieke sandstranger ligt, komt Morrowind over een tijdje naar Android. De modder werkt aan een onofficiële port van OpenMW. Het spel zit nog in de beginfase en is 'net zo stabiel als het weer in Florida'. De ontwikkeling begon twee maanden geleden.

De ontwikkelingen zijn te volgen op het OpenMW-forum. De eerste beelden staan ook al online. Het blijft jammer genoeg bij het bewonderen van de boot waarmee je aankomt in Seyda Neen, en een stukje van het dorpje zelf. Op dit moment draait de game met acht frames per seconde, maar sandstranger is hard aan het werk om het probleem op te lossen.

OpenMW is de naam van een groter project. Liefhebbers van de game begonnen zes jaar geleden aan een vernieuwde open-source engine, gebaseerd op de originele engine van Morrowind. Zo werd de game speelbaar op Windows, Linux en MacOSX. Met de nieuwe engine is er meer vrijheid voor modders om van alles aan te passen, en om hardnekkige bugs te fixen. Het team van OpenMW werkt niet zelf mee aan de port, maar moedigt projecten als die van sandstranger wel aan.