Het verhaal achter Call of Duty: Advanced Warfare

Activision heeft de officiële story trailer van Call of Duty: Advanced Warfare online gezet. In de trailer is te zien hoe landen op hun knieën worden gebracht door een wereldwijde terroristische aanslag waardoor alle ogen zijn gericht op Atlas, 's wereld grootste privéleger.

In 2054 is de grootste militaire macht in de wereld niet een land, maar krachtige, particuliere militaire bedrijven. Mitchell, een voormalige Amerikaanse marinier, voert allerlei geheime operaties uit voor Jonathan Irons, gespeeld door Kevin Spacey, de CEO en oprichter van Atlas. Atlas is het grootste particuliere militaire bedrijf met de meest geavanceerde technologieën in de wereld. Irons gaat een oorlog aan met de Verenigde Staten omdat zij altijd gefaald hebben democratie in landen te krijgen, en hij wil een nieuwe grootmacht worden.

Call of Duty: Advanced Warfare komt 4 november uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc. De versies voor PlayStation 3, Xbox 360 en Wii U worden door Highmoon Studios gemaakt. Op 11 augustus wordt er eindelijk de multiplayer getoond.