[Update] EA komt met EA Access voor Xbox One

[Originele bericht] Electronic Arts komt in samenwerking met Microsoft met een abonnement voor Xbox One. Dit speciale abonnement die de naam ‘EA Access’ draagt, zal gamers diverse kortingen, en early-acces geven op EA Games. De plek waar het allemaal moet gebeuren heet 'The Vault'.

Abonnees krijgen vijf dagen eerder toegang tot een game die nog uit moet komen. Het betreft een trial volgens EA. Of wij dit moeten zien als een grote demo, of dat men de volledige game vijf dagen kan spelen is nog niet bekend. Het eerste lijkt het meest aannemelijk. Progressie die je in die vijf dagen hebt gemaakt neem je mee als je de game besluit te kopen. Een ander voordeel is dat mensen met een lidmaatschap 10% korting krijgen op alle digitale aankopen in de Xbox Games Store. Dit geldt voor zowel full-games als downloadable content.

Het lidmaatschap zal snel naar Amerika en Europa komen als het aan EA ligt. EA geeft namelijk aan dat Madden NFL 15, NHL 15, FIFA 15, NBA Live 15 en Dragon Age: Inquisition allemaal aan het progamma meedoen. De bèta, die al draait gaf gamers al de beschikken over FIFA 14, Madden NFL 25, Peggle 2 en Battlefield 4.

Het abonnement zal in Europa worden verkocht op de Xbox Games Store en Amazon. De kosten zijn $4,99 per maand of $29.99 voor een jaar. Houd er maar rekening mee dat de kosten hetzelfde zullen zijn in euro's.

[Update]

Het blijkt nu dat de games FIFA 14, Madden NFL 25, Peggle 2 en Battlefield 4 die in de bèta zaten, gratis te downloaden zijn voor abonnees. Er worden meer games toegevoegd naar verloop van tijd. Welke games, en wat de criteria hiervoor zijn, is nog niet bekend.

Abonees krijgen dus:

  • 10% korting op alle EA games en downloadable content
  • Vijf dagen eerder toegang tot retail-games (trial)
  • Direct toegang tot: FIFA 14, Madden NFL 25, Peggle 2 en Battlefield 4 (zal worden uitgebreid volgens EA).

Tevens zijn er al veel gamers in het bezit van het abonnement, wat aangeeft dat de verkoop al is gestart.