Chinees telecombedrijf verkoopt Xbox One

Microsoft laat de verkoop van de Xbox One in China over aan het bedrijf China Telecom. Microsoft en China Telecom hebben een exclusief contract, waardoor alleen het Chinese telecombedrijf de console mag verkopen. Het is nog niet bekend hoeveel de Xbox One daar gaat kosten.

De Xbox One is de eerste console die officieel verkocht zal worden in China. Sinds 2000 was het namelijk verboden om gameconsoles te verkopen. De Chinese overheid meende dat consoles een negatieve invloed hebben op de mentale gezondheid van de bevolking. Veertien jaar later, in januari van dit jaar, werd het verbod opgeheven.

In september komt de Xbox One naar China. Microsofts twee concurrenten hebben nog geen releasedatum voor hun consoles. Nintendo is op dit moment nog bezig met het ontwikkelen van een goedkopere console, speciaal voor de Chinese markt. Ook de Chinese wetgeving wordt uitgebreid bestudeerd. Sony heeft een joint-venture opgericht met Shanghai Oriental Pearl Culture Development om PlayStations te produceren voor het Chinese vasteland.