Obsidian wil nog steeds KOTOR 3 maken

Veel werknemers van Obsidian zijn grote fans van Star Wars. Elke paar maanden komt dan ook de mogelijke ontwikkeling van Knights of the Old Republic 3 ter sprake. De gesprekken zijn niet zo serieus, maar het is duidelijk dat KOTOR een geliefde game is in de studio.

"Ik denk dat er heel veel mensen zijn in de studio die Knights of the Old Republic 3 willen maken," zegt Josh Sawyer, een project director van Obsidian. "In het verleden richtte LucasArts zich op extreme blockbusters. Hoewel de Knights of the Republic-serie best succesvol was, leek het erop dat het niet succesvol genoeg was voor een nieuw deel."

Dat is echter een lange tijd geleden. "Ik weet zeker dat er nu weer genoeg interesse is in een project zoals KOTOR," voegt Sawyer toe.

"Het is iets wat elke drie tot zes maanden terugkomt. Het onderwerp komt naar boven en we praten erover. Het is niet erg serieus. We zeggen alleen maar 'zou het niet cool zijn als?', en dan brengen we allemaal ideeën naar voren over wat we zouden kunnen doen," zegt lead producer Brandon Adler.

Feargus Urquhart, topman van Obsidian, zei vorig jaar dat hij wachtte op het juiste moment om een nieuw Star Wars-idee te pitchen bij Disney. Hij zou een game willen maken over de periode tussen Episode 3 en 4, de val van de Republic.