Solarix: horror voor Oculus Rift

Nadat we de teleurstelling verwerkt hebben dat Alien: Isolation toch maar niet op Oculus Rift komt, is er wellicht een andere optie beschikbaar. Op Kickstarter kun je Solarix ondersteunen, een psychologische survival stealth horror in de ruimte.

Solarix wordt ontwikkeld door PulseTense Games. Ze hebben ambitieuze plannen en veel hoop dat ze hun doelen kunnen bereiken. Om het publiek enthousiast te maken hebben ze een stortvloed aan materiaal vrijgegeven.

De hoofdpersoon is een elektrisch ingenieur op een onderzoekersruimtestation. Er heeft in willekeurige volgorde een infectie en een genetisch experiment plaatsgevonden. Je moet jouw voormalige teamleden en andere bad guys bevechten en ervoor zorgen dat je geest geen complete psychose krijgt. Je bent namelijk zelf ook geïnfecteerd. Al sluipend in het donker moet je jouw weg hacken door de levels. Elk level vraagt om een eigen strategische aanpak.

Afhankelijk van de hoeveelheid sponsors die PulseTense Games kan binnenhalen komen er versies voor Windows, iOS en Xbox. Zodra zij £60.000,- hebben verzameld dan komt er Oculus Rift-ondersteuning. Bij het einddoel van £80.000,- komen er zelfs modding tools. Je kunt Solarix al steunen vanaf £6,-, dat is ongeveer €7,60 en daarbij krijg je één exemplaar van het spel. Steam heeft al goedkeuring gegeven voor het project en verwacht het eindresultaat eind 2014 al te presenteren. Op het moment van schrijven is er £1.748,- binnen.

Logo

Solarix

Solarix

Solarix

Solarix

Solarix

Solarix

Solarix

Solarix

Solarix

Solarix

Solarix