NewBee wint The International 2014

NewBee heeft The International 2014 gewonnen. In de finale van deze vierde editie van dit grote internationale Dota 2-toernooi was het Chinese team een stuk beter dan ViCi, dat met 3-1 in games werd verslagen. Met deze overwinning heeft NewBee meer dan vijf miljoen dollar gewonnen. In totaal was er bijna elf miljoen dollar aan prijzengeld, een absoluut eSportsrecord.

NewBee begon slecht aan de finale en werd in de eerste game in de pan gehakt. Met meer dan één kill per minuut had ViCi de touwtjes stevig in handen en na 25 minuten was de eerste game dan ook al afgelopen. NewBee zat echter niet bij de pakken neer en gaf ViCi een koekje van eigen deeg in de tweede game. Nadat ook de derde game door NewBee werd gewonnen, stond Newbee op matchpoint. Dit matchpoint kwam echter nooit in gevaar, want na vijftien minuten was het al afgelopen.

NewBee neemt als winnaar ruim vijf miljoen dollar mee naar huis. ViCi, dat tweede werd, mag genoegen nemen met ruim anderhalf miljoen dollar en Evil Geniuses heeft als nummer drie ruim een miljoen dollar gewonnen.

NewBee wint Dota 2 international
NewBee wint Dota 2 international