EA-topman noemt Dungeon Keeper 3 een faal

Wat heel de wereld al wist heeft EA CEO Andrew Wilson vandaag bevestigd; Dungeon Keeper 3 voor mobiele platformen is een faal. In een gesprek met Eurogamer geeft Wilson aan waar het aan scheelde bij Dungeon keeper 3 en de plannen om dit in de toekomst te voorkomen.

Wilson begon positief door te stellen dat Dungeon Keeper 3 voor nieuwe spelers een leuke ervaring was. Hij voegde daar echter aan toe dat spelers die zijn opgegroeid met Dungeon Keeper niet hetzelfde gevoel krijgen als vroeger. Naast het gebrek aan nostalgie aan de oude game werd er ook veel commentaar geleverd op het free-2-play model van Dungeon Keeper 3. Veel spelers vonden niet dat zij waar voor hun geld kregen, ook dit noemt Wilson een verkeerde beoordeling.

Wilson gaf aan dat zij twee lessen hadden geleerd. De eerste was dat wanneer EA oude games gaat vernieuwen er beter opgelet zal worden dat de games dezelfde kern blijven houden. Daarnaast zal er ook beter naar de waarde van gekochte producten worden gekeken.

Dungeon Keeper 3 is een game voor iOS en Android van EA. De game is free-2-play en is sinds 29 januari van dit jaar verkrijgbaar.

Dungeon Keeper