Mortal Kombat X bevestigd

Übertease Ed Boon strikes again. Na ons een ruime maand in spanning te houden is zijn onthulling de naam van de volgende game: Mortal Kombat X. Dat was het, tot gauw!

Oh wacht, hij was nog bezig met een in elkaar zetten van een linkje voor een teasertrailer. Uit de trailer, met daarin Sub-Zero en Scorpion, kunnen we al wat dingen halen: X-ray-moves zitten weer in de game en dit keer liggen er wapens voor het oprapen. En wat zou Mortal Kombat zijn zonder fatalities? Het spel gebruikt een next-gen engine en komt in 2015 uit.

Spelers krijgen met Mortal Kombat X voor de eerste keer de mogelijkheid te kiezen uit verschillende variaties binnen ieder karakter, wat impact heeft op zowel strategie als vechtstijl. Spelers beginnen aan een nieuw verhaal met daarin een aantal van de meest belangrijke karakters, zoals Scorpion en Sub-Zero. Daarnaast introduceert de game nieuwe uitdagers die de krachten van goed en slecht vertegenwoordigen, waarmee het verhaal bij elkaar wordt gebracht.

"Mortal Kombat is altijd over de top geweest, met bloederige gevechten, en met Mortal Kombat X wilden we de kracht van de new-gen consoles gebruiken om spelers de meest intense game ooit te geven", aldus Ed Boon, Creative Director, NetherRealm Studios. "Het team heeft hard gewerkt om ervoor te zorgen dat Mortal Kombat X alles levert wat de fans verwachten, zoals nieuwe personages, nieuwe game modi en een splinternieuwe graphics engine."

Meer informatie gaat op de E3 getoond worden, want daar is Warner Bros Interactive aanwezig met deze nieuwe fighter. Mortal Kombat X staat gepland voor release in 2015 voor PlayStation 3, PlayStation4, Xbox 360, Xbox One en pc.