Iets lagere winst voor chipmaker Intel

Intel heeft in het eerste kwartaal van 2014 een nipt lagere winst geboekt dan verwacht, ondanks een licht hogere omzet. Dat meldde de chipfabrikant dinsdag nabeurs. De nettowinst liep in het eerste kwartaal vergeleken met een jaar eerder terug van twee naar 1,9 miljard dollar.

Analisten gepolst door Reuters mikten op een winst per aandeel van 0,37 dollar. Bestuursvoorzitter Brian Krzanich zag in het eerste kwartaal onder meer 'tekenen van herstel' in de pc-markt, de naar omzet gemeten belangrijkste divisie van het bedrijf.

Op jaarbasis liep de omzet van de pc-markt terug met een procent tot 7,9 miljard dollar. Het aantal verkopen steeg ook met een procent, maar de gemiddelde verkoopprijs daalde met drie procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Vergeleken met het vierde kwartaal van 2013 liepen de verkopen met acht procent terug en daalden de verkoopprijzen met een procent.

De totale omzet steeg in het eerste kwartaal van 2014 licht van 12,6 naar 12,8 miljard dollar. Bij de jaarcijfers mikte Intel op een omzet van 12,8 miljard dollar over het eerste kwartaal.