Coachen in je browser

Nexon Europe kondigt United Eleven aan. Het is een browser-based, mobile compatible game die de echte namen en gezichten van spelers geaffilieerd met FIFPro en een licentie van Bundesliga clubs gebruikt.

United Eleven laat spelers hun eigen team samenstellen met een keuze uit meer dan 50.000 voetballers, onder officiële licentie bij FIFPro en wereldwijde IP-rechten voor de Bundesliga en nog veel meer. Spelers krijgen een compleet voetbalmanagementervaring met de mogelijkheid om hun teams te trainen, nieuwe spelers te selecteren en statistieken te verbeteren en te ontwikkelen, en het coachen tijdens wedstrijden. Het coachen bestaat dan weer uit volledige controle over tactiek, spelersamenstelling en bezetting en de mogelijkheid om de onderlinge chemie van spelers te beschouwen en hoe deze de algehele prestatie zal beïnvloeden. Waarbij het op elk moment mogelijk is om strategisch in te grijpen doormiddel van de voetbalsimulatie-engine.

Nexon Europe verwacht de bètatest in mei, en de game zal beschikbaar zijn in acht talen: Engels, Duits, Frans, Italiaans, Pools, Spaans, Portugees en Turks.