Veel informatie Super Smash Bros. opgedoken

Nintendo heeft een hele bak met informatie over Super Smash Bros. gegeven tijdens de Nintendo Direct die geheel in het teken stond over de game waarin je met bekende Nintendo-personages de strijd tegen elkaar aan gaat.

Super Smash Bros. komt voor Nintendo 3DS ergens in de zomer uit, terwijl de Wii U-eigenaren nog tot de winter moeten wachten. Misschien teleurstellend voor de fans dat ze nog zo lang moeten wachten, maar volgens Masahiro Sakurai, de director van het spel, zit de game vol met content en willen ze daar echt de tijd voor nemen deze allemaal goed uit te werken.

De 3DS-versie loopt op 60 frames per seconde, in 3D. Sommigee trofeëen zullen in 30 frames per seconde lopenmaar alle vechters zijn vastgezet op de hogere snelheid. Alle personages zijn in beide versies van de game te vinden. Het verschil zit 'm in de arena's. Daarnaast is er in de 3DS-versie te kiezen uit twee achtergrondmuziekstukken, terwijl je op Wii U, door de hele bibliotheek van muziek kunt bladeren om je favoriete tune te kiezen. Naast bekende oude arena's zijn er ook nieuwe te vinden.

Op 3DS vind je arena's zoals Reset Bomb Forest, 3D Land, Spirit Train, Gerudo Valley, Arena Ferox, Tortimer Island, Living Room, Prism Tower, Rainbow Road, Find Mii, Balloon Fight en Jungle Japes. De Wii U-versie heeft arena's als Mario Galaxy, Pyrosphere, Town and City, Boxing Ring, Pilot Wings, Skyloft, Windy Hill, Garden of Hope, Wii Fit Studio, Palutena’s Temple en Halberd. Zoals eerder al in een screenshot te zien was, is er in de arena van Mega Man met daarin het kasteel van Dr. Wiley en tweede tegenstander te bevechten: een enorme Yellow Devil. Een tweede baas die geteaset wordt is een schaduw van een draak, waarschijnlijk Ridley uit Metroid, die achter Pikachu aanvliegt.

Multiplayer is natuurlijk aanwezig in Super Smash Bros. Er zijn twee modi: For Fun en For Glory. In For Fun worden arena's random gekozen, zijn alle items aanwezig en worden alleen de overwinningen opgenomen. In For Glory wordt het uitgevochten in Final Destination – in arena zonder platformen, en worden ook nederlagen opgenomen. De spelregels zijn aan te passen in deze matches.

De 3DS heeft nog een exclusieve multiplayermodus: Smash Run. Je speelt dit met een maximum van vier spelers. Hierin mag je eerst vijf minuten lang in een soort dungeon items zoeken door random computergestuurde vijanden te verslaan. Spelers kunnen dan onderling nog niet vechten. Na de vijf minuten wordt dat wel anders, want dan ga je het uitvechten tegen elkaar. De computergestuurde vijanden komen uit allerlei Nintendo-games en worden aan het begin van de pot random gekozen.

Denk je online te kunnen kloten: je Nintendo Network ID wordt getoond en je zult akkoord moeten gaan met een gedragscode. Het ontwikkelteam is bezig met het implementeren van tijdelijke bans voor bijvoorbeeld mensen die bewust of te vaak uit potjes weggaan. Er zijn alleen leaderboards waarop je kunt zien hoe je het in singleplayermodi hebt gedaan, er zijn geen multiplayer rankings, maar wel skillbased-matchmaking.

Hieronder zie je de gehele Nintendo Direct over Super Smash Bros. terug en een nieuwe trailer die de twee nieuw aangekondigde personages Charizard en Greninja introduceren.