Sony toont virtual reality-bril voor PlayStation 4

Project Morpheus is de nieuwe virtual reality-bril van Sony, waar al veel over werd gespeculeerd. De bril is op de Game Developers Conference onthuld door Shuhei Yoshida en is ontwikkeld voor PlayStation 4.

Sony is ondertussen al drie jaar werkzaam aan Project Morpheus. Yoshida geeft aan dat Project Morpheus de volgende stap is qua innovatie vanuit Sony. Hij is benieuwd wat developer ermee kunnen voortbrengen: ''Project Morpheus is the latest example of innovation from SCE, and we’re looking forward to its continued development and the games that will be created as development kits get into the hands of content creators.''

De bril zal 3D-ondersteuninghebben en is full-HD. Ook biedt de bril een zichtsveld van negentig graden. Uitdagingen voor Sony zijn er op het gebied van zicht, geluid, tracking, controle, gebruiksgemak en content. Om deze uitdagingen te voltooien, werkt Sony samen met een lange lijst developers, waaronder Epic Games en Crytek. De feedback van deze developers wordt gebruikt om de bril te verbeteren. Verder werkt Project Morpheus samen met de PlayStation Camera en PlayStation Move om de gebruikerservaring zo soepel mogelijk te maken.

Project Morpeus is nog een prototype en zal dus voorlopig nog niet op de markt verschijnen. We weten nu in ieder geval wel waar we naar uit kunnen kijken. Developers kunnen er wel al mee aan de slag. 

Project Morpheus