HTC wil telefoonproductie outsourcen

Telefoonfabrikant HTC overweegt de productie van zijn telefoons te outsourcen. Op die manier zou het bedrijf de kosten willen drukken en weer in de zwarte cijfers willen komen. Volgens de Amerikaanse krant The Wall Street Journal heeft HTC verschillende fabrieken benaderd om taken van zijn eigen fabrieken over te nemen.

De Taiwanese telefoonfabrikant heeft zijn omzet in derde kwartaal met een derde zien dalen ten opzichte van een jaar geleden. Daarnaast noteerde het bedrijf voor het eerst sinds zijn beursgang een kwartaalverlies, omgerekend 74,4 miljoen euro.

De Chinese computerfabrikant Lenovo zou interesse hebben om HTC over te nemen. Met de hulp van HTC zou het Chinese bedrijf telefoons in Europa en Noord-Amerika op de markt willen brengen. Lenovo maakt ook zelf telefoons, maar is daarmee alleen groot in eigen land.

De laatste telefoon die HTC op markt bracht is de HTC One. Naar verluidt ging de telefoon begin dit jaar in zijn eerste twee maanden ruim vijf miljoen keer over de toonbank. Daarna zakte de verkoop in. In november verschijnt de grotere HTC One Max in Nederland op de markt.

Submitter:  Bron: Novum