'GTA V in Q1 2014 naar pc'

Grand Theft Auto V zal worden uitgebracht op de pc in 2014, volgens meerdere bronnen uit de game-industrie die Eurogamer tipten. De tijd tussen console- en pc-release zou lijken op de strategie die bij Grand Theft Auto IV is gebruikt. Die game kwam eind april uit op consoles en in december was de pc aan de beurt.

Eerder versprak Chris Evenden, senior director of investor relations bij Nvidia, zich door te melden dat er blockbusters dit jaar uit zouden komen, zoals GTA V. Het bedrijf zei later dat dit op een misverstand berust. Eerder deze week meldde een Intel-medewerker al dat hij verwacht dat Grand Theft Auto V uiteindelijk naar de pc komt, en suggereerde dat de pc-versie werd afgehouden door een leuke console-exclusiviteitsdeal, met een flinke som geld in de hoofdrol. 

Er is ook al broncode voor pc en PlayStation 4 gevonden in de Xbox 360-versie, die vreemd genoeg geen Xbox One bevat. Tot op heden hebben bijna 600.000 mensen een petitie voor het spel op de pc ondertekend. De bronnen vermelden het spel zal worden uitgebracht op de pc in het eerste kwartaal van 2014. Wacht jij nog op de pc-versie, of ben je al online aan het spelen op console?

Vijftien miljoen gamers spelen GTA 5 (Foto: Novum)