Omzet Nintendo verder gedaald

Nintendo heeft zijn omzet in het afgelopen kwartaal met 3,3 miljard yen zien dalen naar 81,5 miljard yen (627,4 miljoen euro). Desondanks draait de gamegigant winst, namelijk 8,6 miljard yen. Het is het eerste winstgevende openingskwartaal van een boekjaar sinds 2009, zo blijkt uit cijfers die woensdagochtend werden gepubliceerd.

In de afgelopen twee boekjaren presteerde Nintendo ondermaats. Twee jaar geleden leed het bedrijf voor het eerst in zijn bestaan een verlies. De verkoop van de Nintendo Wii en de spellen voor de Wii en Nintendo DS vielen zo tegen dat een monsterverlies van omgerekend 403 miljoen euro werd geboekt. Vorig jaar werden minimale winstcijfers genoteerd, omdat de verkoop van de Wii U-spelcomputer tegenviel.

Eind vorige maand stond de teller voor de verkoop van de Wii U op 3,6 miljoen exemplaren. Nintendo had vorig jaar aangegeven eind maart dit jaar al rond de vier miljoen exemplaren te willen zitten. De Nintendo 3DS doet het met bijna 32,5 miljoen stuks aanzienlijk beter.

Nintendo gaf in april aan dat het bedrijf grote verwachtingen heeft voor het huidige boekjaar. Het bedrijf denkt een winst te boeken van 55 miljard yen.


Omzet Nintendo verder gedaald