EA Sports kondigt next-gen Ignite-engine aan

Electronic Arts heeft vandaag de ontwikkeling bekendgemaakt van EA Sports Ignite, een nieuwe game-engine voor EA Sports-games op Xbox One, het alles-in-één games en entertainment-systeem van Microsoft, en PlayStation 4.

EA Sports Ignite combineert nieuwe technologie met de beste EA-systemen voor rendering, runtime-fysica, animaties, intelligentie, motoriek en online functionaliteit tot één krachtige nieuwe engine. Sporters in de game nemen nu op een realistische manier intelligente beslissingen. Ze zijn zo behendig dat ze hun tempo kunnen variëren en van richting kunnen veranderen met realistische atletische bewegingen. De omgevingen komen tot leven doordat het hele publiek nu in 3D wordt getoond. Hierdoor wordt de game-ervaring net zo indrukwekkend en dynamisch als in echte stadions en arena's.

"Door jarenlang investeren en innoveren, hebben we een game-engine ontwikkeld voor alle EA SPORTS-games die verbazingwekkend nauwkeurig en realistisch is, en zorgt voor ervaringen waar we eerder alleen van konden dromen", zegt Andrew Wilson, uitvoerend vice-president en hoofd van EA SPORTS. "Met EA Sports Ignite en de kracht van Next Generation-consoles komen onze games tot leven, met nog meer nauwkeurigheid, emotie, connectiviteit en plezier."

FIFA 14, Madden NFL 25, EA SPORTS UFC en NBA LIVE 14 worden de komende 12 maanden wereldwijd uitgebracht op Xbox One en PlayStation 4.