'Xbox next-gen always online'

De volgende Xbox-console zou een internetverbinding nodig hebben om games of apps te starten, geven twee bronnen door aan Kotaku. Het systeem is 'always-online', maar als er problemen zijn met de verbinding tolereert de console de verbroken verbinding enkele minuten.

"Tenzij er onlangs iets is veranderd, moet Durango een actieve internetverbinding gebruiken", zei een van de bronnen. "Als er geen verbinding is kunnen er geen games of apps worden gestart."

"Als de verbinding wordt onderbroken na een periode van tijd - op dit moment drie minuten, als ik het me goed herinner - wordt het spel of app gestopt en start de netwerkprobleemoplosser."

Er zijn echter andere bronnen in de buurt die aangeven niets te weten van zo'n always-online eis van Microsoft. PlayStation 4 heeft zo'n verbinding niet nodig en we zullen gewoonweg moeten wachten tot de officiële aankondiging van Microsoft, die volgens andere geruchten eind deze maand of in mei zou moeten plaatsvinden. Want zoals gewoonlijk reageert Microsoft niet op geruchten, dan blijven ze immers bezig.

Wel heeft Adam Orth, creative director bij Microsoft, zijn persoonlijke mening gegeven in een Twitterdiscussie over de trend dat apparaten en games always-online willen. Het komt hier op neer:

#DealWithIt

Op de vraag hoe mensen die geen goede internetverbinding hebben zouden moeten kunnen gamen, begon Orth te trollen over plekken die geen goede internetverbinding hebben. Sinsdien heeft hij zijn Tweets maar afgeschermd en het afgedaan als een grapje tussen twee vrienden. Gelukkig is het internet altijd online en zijn er screenshots gemaakt. Het begin van de discussie staat hieronder. De rest is hier en hier te lezen met dank aan NeoGAF. 

Adam Orth