Disney sluit deuren van LucasArts

Het hing al tijden in de lucht en zal dan ook niet als een verrassing aankomen dat Disney definitief de deuren van LucasArts sluit. Door het sluiten van LucasArts lijkt het erop dat onder andere Star Wars 1313 nu definitief verleden tijd is.

Disney heeft goed bekeken wat de toekomst zou brengen voor LucasArts, waarbij ze hebben besloten dat ze de uitgever beter kunnen sluiten. In de toekomst verschijnen er ongetwijfeld nog Star Wars-games, maar zullen niet meer door LucasArts worden ontwikkeld. LucasArts was onder andere bezig met Star Wars 1313 en Star Wars: First Assault. Beide titels lijken nu in ieder geval  geannuleerd te zijn. Ongeveer 150 mensen zullen nu zonder baan zitten door het sluiten van de uitgever.

Afgelopen oktober maakte Disney bekend dat ze productiemaatschappij LucasFilm hadden overgenomen. Onmiddellijk werd bekendgemaakt dat er in ieder geval een nieuwe Star Wars-film moest verschijnen. Met de overname werd ook gamebedrijf LucasArts overgenomen. Waarschijnlijk ziet Disney meer toekomst in de films dan in de games in het Star Wars-universum.

Rest in peace LucasArts