Verkopen Wii U in januari historisch laag

De Wii U is amper over de toonbank gegaan in de Verenigde Staten in de maand januari. Dit meldt Gamasutra op basis van bronnen binnen CNET. Er werden vorige maand slechts 57.000 Wii U’s verscheept.

Wat dit alles nog dramatischer maakt, is dat dit de cijfers over vijf weken verspreid zijn. Dit is omdat de maand januari een zogenaamde ‘leap week’ bevatte. Het komt er dus op neer dat de Wii U een schamele 11,400 stuks per week verkocht.

Gamasutra vergeleek deze cijfers met die van andere consoles, en kwam op een schrikbarende conclusie uit. Bij andere consoles duurde het tot ze vervangen werden door een nieuwere console, voordat zij op zo’n laag punt uitkwamen. De GameCube kwam pas op zo’n laag punt toen de Wii uitkwam.

 Weakest Monthly Sales Rate by Console

Bron: Gamasutra

Wanneer men de resultaten over 3 maanden bekijkt, is het beeld iets positiever. De resultaten zijn vergelijkbaar met de launch van de Xbox 360 en de PS3. Er moet echter wel rekening gehouden worden met het feit dat de Xbox 360 nauwelijks verkrijgbaar was tijdens de launch, en dat de PS3 bijna twee keer zoveel kostte dan de Wii U tijdens de launch.

Waarschijnlijk is het ook deels te wijten aan het gebrek van vette launchtitels.  Zo is Rayman: Legends uitgesteld en gaat het nog een flinke tijd duren voordat er een nieuwe Super Smash Bros. game uit gaat komen.