'We hebben meer geld dan we nodig hebben'

Nadat we eerder deze week al berichtten over de 240 miljoen dollar die Mojang tot nu toe binnen heeft geharkt met Minecraft, kunnen we nu berichten dat Mojang dat zelf ook een groot bedrag vindt. Zo hebben ze elk bod op hun bedrijf afgewimpeld.

De quote in de titel komt van mede-oprichter van het Zweedse bedrijf Carl Manneh. Hij stelt dat het bedrijf nog veel meer kan verdienen als ze Mojang verkopen, maar dat zoiets niet echt nodig is. Daarnaast zegt Manneh dat Mojang wellicht zo succesvol is geworden doordat ze zelfstandig games hebben kunnen maken. Zo is alles wat kleinschaliger en sneller geregeld, wat weer ten goede komt aan de snelheid waarmee games gemaakt kunnen worden.

Volgens de geruchten wil de mede-oprichter van Napster, Sean Parker, Mojang kopen. Om dit voor elkaar te krijgen heeft hij de drie oprichters van Mojang, Manneh, Markus Persson en Jakob Porser, een aanbod gedaan om per privévliegtuig naar Londen te komen voor een feest, maar dat hebben de mannen niet aangenomen. Sowieso tot de nabije toekomst blijft de 'Manneh' dus bij Mojang zelf.

Minecraft-makers niet open voor verkoop bedrijf