Bezittingen van THQ geveild

De afgelopen dagen zijn de bezittingen van het failliete THQ geveild. Nu zijn de resultaten bekendgemaakt waarbij duidelijk is welke studio's zijn overgenomen door andere uitgevers. THQ zat al langere tijd in de problemen waarbij het bedrijf uiteindelijk failliet is gegaan.

SEGA heeft Relic Entertainment overgenomen voor 26 miljoen dollar, onder andere bekend van Company of Heroes 2. Koch Media heeft Volition overgekocht voor 22,3 miljoen dollar, de studio achter Saints Row en heeft daarnaast de licentie van Metro overgekocht (5,8 miljoen dollar). Crytek is de nieuwe eigenaar van Homefront voor maar 500.000 dollar en Take-Two neemt de game Evolve over voor 11 miljoen dollar. Als laatste heeft Ubisoft THQ Montreal overgenomen voor 2,5 miljoen dollar en de uitgeefrechten gekocht van South Park: The Stick of Truth voor 3,2 miljoen dollar. Patrice Désilets, die op dit moment voor THQ Montreal, werkt komt dus mogelijk weer bij Ubisoft terecht waar hij jaren heeft gewerkt.

Binnen een week moet alles zijn afgerond, indien de rechter dit uiteraard allemaal gaat goedkeuren. Vigil Games, ontwikkelaar van Darksiders, is overigens niet overgekocht tijdens de veiling. Op dit moment wordt er nog gezocht naar een koper hiervoor. Mocht dit niet gebeuren, dan raken de werknemers van Vigil Games hun baan kwijt en is het nog maar de vraag of we ooit een nieuwe Darksiders-game gaan zien.

Werknemers buiten de ontwikkelstudio's worden ontslagen. Enkelen blijven tijdelijk over om alle transacties goed af te ronden. Ook voor werknemers binnen een ontwikkelstudio dat is overgekocht, is het nog niet zeker of ze hun baan behouden. Dat hangt nu geheel af van de koper. THQ is er niet meer. Het is nu afwachten wat er gaat gebeuren met een aantal games die binnen korte tijd moeten uitkomen.