Alles over Grand Theft Auto V

Het was een lang jaar zonder veel informatie sinds de eerste trailer van Grand Theft Auto V. Het wachten is in ieder geval voorbij, gezien de preview van Game Informer is vrijgegeven. Mocht je helemaal up to date willen zijn, neem dan ook een kijkje op het forum.

In Grand Theft Auto V krijgen we dit keer maar liefst drie hoofdpersonages, Michael, Franklin en Trevor. Michael is het brein achter de drie personages die in het rijke gedeelte van Los Santos woont. Na zijn gewelddadige jaren is het nu tijd om te genieten dankzij een getuigenbeschermingsprogramma. Michael heeft daarnaast een vrouw, een dochter en een zoon. Helaas spenderen die aardig wat geld waardoor Michael uiteindelijk toch weer aan het werk gaat als crimineel.

Trevor is een oude vriend van Michael die in een trailer woont. Samen met Michael heeft hij diverse banken beroofd en gebruikt hij regelmatig drugs. Trevor is een personage die al snel zijn wapen trekt als hij het ergens niet mee eens is. Als laatste hebben we uiteindelijk Franklin, een jongen die met zijn tijd meegaat. Hip en up to date qua fashion die in zijn vrije tijd bij een autodealer werkt. Ondanks dat het een normale jongen lijkt heeft Franklin geen probleem om de gangster uit te hangen en mensen te vermoorden.

Je kunt op elk moment kiezen tussen de personages die een eigen leven leiden in Los Santos. Stel je speelt op een moment met Michael, dan is het mogelijk dat Franklin op dat moment een aantal politieagenten lastigvalt en ervoor moet vluchten. Daarnaast heeft Rockstar aangegeven dat je geen vervelende telefoontjes meer mag verwachten met de vraag of je komt bowlen.

De drie personages hebben elk een aantal vrienden om mee af te spreken die niet zo vervelend zijn als je dikke neef, Roman. De personages zijn in ieder geval niet aan te passen qua uiterlijk, gezien het technisch niet zou werken op het gebied van animaties. Wel is het mogelijk om met de drie personages kleding te kopen en te verwisselen.

Zoals eerder was aangegeven speelt GTA V zich af in Lost Santos en omstreken waarbij de speelwereld groter moet zijn dan die van GTA San Andreas, GTA IV en Red Dead Redemption bij elkaar. Naast Los Santos is er genoeg wildernis, kleine dorpjes, een gigantische berg en onder andere een militaire basis. Ook kun je dit keer weer onderwater zwemmen waar genoeg valt te beleven.

Geld is uiteraard belangrijk in GTA V, waarvan Rockstar heeft aangegeven dat er genoeg te kopen valt in de game. Wel is aangegeven dat het niet mogelijk is om huizen of panden te kopen. Grand Theft Auto V moet in de lente van 2013 uitkomen voor PlayStation 3 en Xbox 360. Aankomende woensdag brengt Rockstar in ieder geval een nieuwe trailer uit voor de game.

GTAGTAGTAGTAGTAGTAGTAGTAGTAGTAGTAGTAGTAGTAGTAGTAGTA