Specificaties Wii U-internetbrowser bekend

Nintendo Wii U is over een paar weken verkrijgbaar in Europa en dat betekent ook dat er steeds meer informatie binnen stroomt over het spelsysteem. Vandaag heeft Nintendo zijn specificaties onthult over de internetbrowser van Wii U. 

Wii U maakt gebruik van de NetFront Browser-engine. Dit is dezelfde engine die draait op 3DS, PS Vita en PlayStation 3. Gamers kunnen de browser benaderen tussen het spelen van een game of via de GamePad-controller.

De browser blijkt erg goed in staat te zijn om met HTML5 om te gaan. Dit resultaat blijkt uit een test die door Nintendolife gepost is op HTML5test.com. Hier kreeg de Wii U-browser een score van 323 + 8 uit een totaal van 515 punten. Dit is een score die een stuk hoger ligt dan die van de huidige browsers op de consoles en zelfs hoger scoort dan Internet Explorer 10 op een pc.

Na al deze mooie specificaties kent de browser ook enkele nadelen. De browser is namelijk met geen enkele plug-in compitable, oftewel Adobe Flash wordt niet ondersteund. Het opslaan en uploaden van afbeeldingen is ook niet mogelijk.

Als je de gehele lijst van specificaties wilt bekijken, kan dat via de officiële website van Nintendo.