Entertainment-site IGN staat te koop

De Wall Street Journal meldt dat News Corp na een jaar van mislukte pogingen om IGN te verkopen, gaat samenwerken met investeringsbank Allen & Co, om een veiling op te starten. Op deze manier hoopt News Corp het netwerk van videogame- en entertainment-sites als nog te verkopen.

Volgens de krant heeft News Corp na het nieuws dat het voorbereidingen trof om zijn interne uitgeverij en journalistieke activa te herstructureren, publiekelijk verklaard IGN Entertainment te willen verkopen. Eerdere verkooponderhandelingen werden negatief beïnvloed door vertrekken bij zowel IGN als News Corp. Het ging om het vertrek van IGN chief executive Roy Bahat in augustus en het aftreden van News Corp Chief Digital Officer, Jon Miller.

De krant meldt verder dat Break Media en SAY Media tot de potentiële kopers behoren, maar bronnen dicht bij News Corp vertelden de krant dat ook private equity-fondsen potentiële bieders zijn.

News Corp kocht IGN in 2005 voor de prijs van $ 650 miljoen (een deal die ook andere sites zoals GameSpy.com en TeamXbox.com omvatte), maar nu hopen ze het netwerk van videogame- en entertainment-sites te verkopen voor ongeveer $ 100 miljoen.

IGN