Meer info over de games van LEVEL-5

Er is meer informatie opgedoken over de games van LEVEL-5 die gisteren in een speciale Nintendo Direct-uitzending aangekondigd zijn. 

Liberation Maiden is gemaakt door Suda 51, bekend van No More Heroes en Lollipop Chainsaw. De bedenker zat zoals gewoonlijk op zijn toilet en bedacht dat hij een sidescrolling shooter wilde maken. Het is a 3D sci-fi shooter die zich afspeelt in New Japan, zo'n honderd jaar in de toekomst. Je kruipt in de huid van Shoko Ozora, die een robot Kamui genaamd bestuurt. De game is vandaag uit in de eShop.

In Aero Porter, de bagagebandsimulator gemaakt door een in Japan bekende Yoot Saito, moet je zorgen dat alle bagage op tijd en in het juiste vliegtuig komen. In deze combi van simulator- en puzzelgame moet je door middel van de kleurcodes zorgen dat alle bagage juist gesorteerd wordt. Als bonus kun je ook je eigen design op vliegtuigen ontwerpen.

Crimson Shroud is gemaakt door Yasumi Matsuno, die eerder verantwoordelijk was voor Final Fantasy XIIFinal Fantasy Tactics, Vagrant Story en Tactics Ogre. Het spel is een nieuw soort RPG die de dobbelsteen van een RPG-bordspel in de handen van de speler stopt om het te spelen.

De drie games zijn een speciale samenwerking tussen LEVEL-5 en drie bekende ontwerpers. Deze Guild01 krijgt een vervolg, in mei is Guild02 bekendgemaakt. Niemand minder dan Keiji Inafune (ex-Capcom), en voor het westen onbekendere Japanse ontwerpers, Kazuya Asano, Takemaru Abiko en Kaz Ayabe gaan aan games werken met LEVEL-5.