Crowd control in Diablo III

Blizzard heeft in een nieuwe post uitgelegd wat ze van plan zijn met crowd control in de nog te releasen 1.0.5-patch voor Diablo III. Op dit moment worden die skills zwakker gemaakt als je op een moeilijker niveau speelt, maar dat wordt straks wat eerlijker gedaan.

In plaats van stomweg een basisimmuniteit aan monsters te geven wordt er nu gekeken naar hoevaak en hoe snel je desbetreffende spreuken gebruikt. De immuniteit verandert dus met hoe je speelt. Een voorbeeldje:

Een tovenaar gebruikt Frost Nova en bevriest een elite-monster voor drie seconden. Hierdoor krijgt het slachtoffer 30% immuniteit omdat deze per seconde crowd control 10% immuniteit krijgt. Als het ontdooit is krijgt het monster meteen een Horrify van vier seconden van een medespeler. De basis was op dat moment 30% en in plaats van vier seconden wordt het monstertje bang voor 2,8 seconden. En daarbovenop wordt hij 58% immuun door de 28% die Horrify toevoegt aan zijn immuniteit. Stel er zou daarna 5 seconden niets meer gebeuren, dan zakt deze immuniteit met 5x10%: elke seconde dat een monster niet onder invloed is van crowd control zorgt voor een verlaging van de immuniteit. Hij is na die vijf seconden weer terug bij 8%. Elitemonsters krijgen een maximale immuniteit van 65%, zodat ze niet volledig immuun kunnen zijn.

Spammen van crowd control heeft dus geen nut, je moet rustiger je aanvallen doen. Elke crowd control-aanval zorgt dus voor meer immuniteit, maar elke pauze zorgt dat deze weer afneemt. Op deze manier wil Blizzard crowd control weer zinnig maken op de hogere moeilijkheidsgraden in plaats van onbruikbaar omdat monsters er immuun voor kunnen zijn.

Diablo III