Lightning Returns: Final Fantasy XIII aangekondigd

Vannacht werd in Japan het nieuwe verhaal binnen de Final Fantasy XIII-serie aangekondigd. De game heet Lightning Returns: Final Fantasy XIII en zal zich honderden jaren na Final Fantasy XIII-2 afspelen. Het zal het verhaal van Lightning afsluiten volgens de makers. De sleutelwoorden voor deze game zijn "Lightning Returns" en "World Driven". Dat laatste zal ook op een of andere manier worden gekoppeld met Facebook.

De wereld waarin de game zich afspeelt heet Novus Partus en bestaat uit vier stukken land die met elkaar verbonden zijn via een monorail. Volgens Square enix zal de wereld in dertien dagen vergaan en is het aan Lightning om de wereld te redden. De wapens en armour zijn allemaal gedetailleerd te costumizen en je zult zowel grote als kleine zwaarden kunnen dragen. Ook zullen er waarschijnlijk tegen de honderd armour/outfits te verkrijgen, alhoewel Square Enix hier geen precieze cijfers over gaf.

Naast wat concept art is er nog vrij weinig bekend over de game. De thema's zijn gothic, mechanical en fantasy en de wereld zal soms wat ouderwetser ogen dan de voorgaande delen. Lightning is sterker dan ooit en gebruikt de tijd die ze heeft om de wereld te redden. Zo zullen speciale aanvallen overgebleven tijd afsnoepen en als je dood gaat kunt je de tijd terugdraaien ten koste van een deadline die dichterbij komt.

Het blijft een beetje gokken op hoe de game er uiteindelijk uit komt te zien, maar misschien zien we op de TGS komende maand meer. De game is bevestigd voor Xbox 360 en PS3 en moet in 2013 uitkomen. Bekijk hieronder alvast wat concept art.

Lightning Returns: Final Fantasy XIII

 Lightning Returns: Final Fantasy XIII

Lightning Returns: Final fantasy XIII