Bethesda moeite met PS3-versie Skyrim

De ontwikkelaar geeft op hun eigen forum toe dat het porten van de Dawnguard-DLC voor The Elder Scrolls V: Skyrim voor PlayStation 3 niet op rolletjes gaat. Ze blijven proberen om de DLC-uitbreiding ook voor de eigenaren van die console beschikbaar te maken.

Op het forum valt te lezen: "Het is al een paar weken geleden en we wilden zeker weten dat iedereen weet waar we zijn met Dawnguard. Skyrim is een enorm grote en dynamische game dat veel resources nodig heeft. En dingen worden nog complexer als je het over aardig veel content als Dawnguard hebt. We hebben een paar dingen geprobeerd, maar geen van die dingen kon het probleem goed genoeg oplossen om Dawnguard voor iedereen goed speelbaar te maken. De PlayStation 3 is een krachtig systeem en we werken hard om jullie de content te geven die jullie willen. Dawnguard is duidelijk ook niet de enige DLC waar we aan gewerkt hebben dus de problemen door het toevoegen van content worden zelfs complexer. Dit is geen probleem waarvan we zeker zijn dat we het kunnen oplossen, maar we werken samen met Sony om te proberen jullie deze content proberen te leveren."

Ze geven verder aan dat ze de frustratie bij PlayStation 3-gebruikers snappen en als er een update is, ze deze meteen communiceren. De uitbreiding Dawnguard is in juni uitgekomen op Xbox 360 en in augustus voor pc. Of de PlayStation 3-versie daarvan nog gaat lukken is dus erg onzeker.

Eerst de performanceproblemen op PlayStation 3 met het spel zelf, nu een uitbreiding die lastig te porten is. Is Skyrim een maatje te groot voor de PlayStation 3?

Dawnguard