EA: 'Xbox 720 en PS4 komen in 2013'

Frank Gibeau, baas van EA Labels, heeft te kennen gegeven dat Microsoft en Sony hun next-gen consoles in 2013 gaan uitbrengen. De man heeft al eerder tijdens gamescom geclaimd de consoles gezien te hebben.

"We zijn nu in het zesde of zevende jaar van deze hardwaregeneratie en dus het is een volwassen markt. In termen van langzamere verkoop van software vind ik het meer een volwassen markt, een stabiele markt. De omzet vlakt een beetje af tegen het einde van een console-cyclus. Tijdens een overgangsjaar waarin nieuwe hardware komt zie je dat typische  effect in de industrie", geeft hij aan. "De nieuwe hardware zal in ongeveer een jaar tijd uitgebracht worden, dus we zijn juist rond deze periode in de tijd wanneer de markt gaat vertragen en dan heb je dat er een nieuwe game-changer komt met alle nieuwe technologie, alle nieuwe hardware en een groeiperiode."

Op de vraag of de nieuwe consoles Xbox 720 en PlayStation 4 worden genoemd, geeft Gibeau als antwoord: "Ik weet niet hoe ze hen gaan noemen, ik ben onder non-disclosure dus ik kan niet al te veel commentaar geven over wat ze specifiek doen."

Over hoe EA de nieuwe hardwareperiode aan gaat pakken zegt hij het volgende: "'Overgang is onze vriend' is een soort van het gezegde dat we bij EA hebben, want het geeft je een kans om alles opnieuw in te stellen. En we hebben genoeg overgangen gedaan in deze business dat we weten wat we doen, en we gaan het bij deze overgang groots aanpakken. Maar het is een tijd waar je nieuwe bedrijven naar voren ziet schuiven als leiders en een aantal traditionele bedrijven vallen weg."

EA heeft al eerder aangegeven dat ze tachtig miljoen dollar in next-gen games stoppen in dit financiële jaar dat 31 maart 2013 eindigt. Zij hebben er dus veel vertrouwen in.