League of Legends-teams worden gediskwalificeerd

Gisteravond speelden Curse en Dignitas, beide teams in League of Legends, in de finale van de Major League Gaming in Noord Amerika. Helaas hebben beide teams de regels gebroken en zijn ze gediskwalificeerd.

Met een eerste plek van $20.000 en een tweede plek van $12.000 zou je denken dat het hard tegen hard zou gaan. Helaas dachten de teams daar anders over. Nadat in de eerste game van de vijf er een 'All Random All Mid' werd toegepast (meer een fun-mode) bleek achteraf nog eens, dat de uiteindelijk door Curse gewonnen, finale compleet gefixed was.

Aangezien niet alleen geld maar ook punten te verdelen waren voor de uiteindelijke finale, hebben de teams onderling besloten het geld te splitsen en Curse te laten winnen zodat Dignitas in de grote finale (aankomende evenement) een mindere tegenstander zou treffen. Aangezien dit niet is toegestaan volgens de regels van MLG zijn zowel Curse als Dignitas gediskwalificeerd. Het prijzengeld en de punten van de eerste en tweede prijs worden dus niet uitgekeerd. De nummer drie en vier behouden hun eigen prijzen.