Leren met Portal 2

Valve zal deze zomer een speciale versie van het distributiekanaal Steam beschikbaar maken voor scholen. Het bedrijf is bezig om speciale leermiddelen voor natuurwetenschap, technologie, bouwkunde en wiskunde te ontwikkelen die gebaseerd zijn op games. Via het initiatief, genaamd Teach with Portals, kunnen scholen Steam inzetten om hun leerlingen spelenderwijs te onderwijzen.

Bij de lancering zal een speciale versie van Portal 2 beschikbaar zijn via het kanaal. Voor deze versie van de puzzelgame zijn al een aantal lessen beschikbaar, waaronder puzzels om leerlingen inzicht te geven in het volume van een ruimte, zwaartekracht of perspectief. Leraren kunnen zelf lessen samenstellen met behulp van de Portal 2 Puzzle Maker. Ook krijgen scholen toegang tot een community waar ze inzichten, advies en hun Portal 2-lessen kunnen delen.

Portal 2 is volgens Valve het ideale leermiddel. Het combineert het plezier van spelen met de vrijheid om "lessen op maat" te maken. En omdat de Portal 2 Puzzle Maker gebruik maakt van de wetten van de natuurkunde is het een valide basis voor lesmateriaal.

Scholen kunnen zich gratis aanmelden voor de bèta van Teach with Portals en ook na lancering zal het Steam-kanaal en de educatieve spellen erop gratis zijn. Op dit moment is alleen Portal 2 beschikbaar, maar Valve is in gesprek met andere partijen om het aanbod te vergroten.