"Vita heeft belangrijke rol als tweede scherm"

Bestuursvoorzitter van Sony Europe, Jim Ryan, heeft laten weten dat het bedrijf nog steeds plannen heeft om de PlayStation Vita als tweede scherm te laten functioneren tijdens het spelen van games op de PS3. Ook lijkt het succes van de Vita voornamelijk van de Japanse markt af te hangen. 

Sony sluit met de Vita's extra functie aan op de concurrentie: zowel Microsoft met Smartglass als Nintendo met de Wii U's gamepad zijn ook van plan om een nieuwe ervaring te creëren door het gebruik van een tweede scherm tijdens het gamen. 

Hoewel het dus lijkt dat Sony hier niet de eerste mee is, heeft Ryan in een interview met CVG laten weten dat deze mogelijkheid één van de plannen is van het bedrijf om de PlayStation franchise nog beter te maken.

Ryan:"Een van onze belangrijkste strategieën is het verbreden van het ecosysteem van PlayStation. Dit doen we bijvoorbeeld door de Vita de mogelijkheid te geven om als tweede scherm te dienen, maar ook door kort geleden aankondigen van PlayStation Mobile. Wij bij Sony vinden dat de consument altijd en op veel manieren bij haar content moet kunnen. Wij zijn trots dat wij dat als bedrijf kunnen waarmaken." 

In het interview liet Ryan nog meer over de Vita weten:"Sony is erg relaxed en zelfverzekerd als het gaat om de toekomst van de Vita. De handheld is pas drie maanden in Europa uit en in Japan is hij er iets langer. We hebben momenteel dan ook geen plannen voor een prijsverlaging. Daarnaast wijst de Japanse gamegeschiedenis uit dat een handheld beter verkoopt, als er echte killer-content voor wordt uitgebracht. Met de Vita zal dit ook het geval zijn. Het gaat hier echter wel om content die de Japanse markt meer aanspreekt dan de Europese."